En chokladälskares dröm
Bakade en kaka som var supergod om man älsikar choklad!
Här är receptet.
Ingredienser
Portioner: Ger ca 14 mindre bitar
250 g mandelmassa
NOUGATTRYFFEL
250 g mörk choklad
250 g nougat
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk rom eller konjak
GLASYR
150-200 g vit choklad
½ dl vispgrädde
1. Klä en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Riv mandelmassan grovt. Tryck ut den i ett tunt lager på bottnen av formen. Blöt fingrarna med lite vatten så går det lättare.
2. Nougattryffel: Bryt chokladen och nougaten i mindre bitar. Värm försiktigt grädde, choklad och nougat i en kastrull på låg värme tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa. Rör då och då. Ta från värmen och blanda ner rom eller konjak.
3. Häll smeten i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen. Låt den stelna i minst 4 timmar.
4. Värm gräddenn o rör ner den vita chokladen tills den har smält, Smeta ut den ovanpå kakan o låt stelna.
Man kan servera med vad som helst, glass, vispad grädde, frukt osv



Här är receptet.
Ingredienser
Portioner: Ger ca 14 mindre bitar
250 g mandelmassa
NOUGATTRYFFEL
250 g mörk choklad
250 g nougat
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk rom eller konjak
GLASYR
150-200 g vit choklad
½ dl vispgrädde
1. Klä en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Riv mandelmassan grovt. Tryck ut den i ett tunt lager på bottnen av formen. Blöt fingrarna med lite vatten så går det lättare.
2. Nougattryffel: Bryt chokladen och nougaten i mindre bitar. Värm försiktigt grädde, choklad och nougat i en kastrull på låg värme tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa. Rör då och då. Ta från värmen och blanda ner rom eller konjak.
3. Häll smeten i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen. Låt den stelna i minst 4 timmar.
4. Värm gräddenn o rör ner den vita chokladen tills den har smält, Smeta ut den ovanpå kakan o låt stelna.
Man kan servera med vad som helst, glass, vispad grädde, frukt osv



Kommentarer
Trackback